> Starter op de woningmarkt

Ben je starter? De adviseur van Zorgeloos Wonen adviseert je bij deze voor jou belangrijke stap van Z tot Z.

Koophuizen worden langzamerhand weer moeilijker betaalbaar voor een grotere groep. Een goede reden om de starterslening te behouden. Gelukkig voor starters blijft de subsidie bestaan.

Starters op de huizenmarkt kunnen niet wachten om de huizenmarkt te bestormen, maar het geld is vaak een probleem. De huizenprijzen rijzen alweer de pan uit in veel regio’s en tot overmaat van ramp zou de starterslening ook nog stoppen per 2017. De vlag kan uit voor potentiële huizenkopers. De starterslening blijft namelijk ook bestaan na dit jaar.

Wat voegt de starterslening toe?

Koop je voor de eerste keer een woning en krijg je het geld net niet rond? Er zijn mogelijkheden! De starterslening kan jou naast de hypotheek die je wel kunt krijgen een extra lening onder gunstige voorwaarden verstrekken. De eerste drie jaren heb je vervolgens de tijd om te wennen aan je nieuwe maandlasten. Je hoeft namelijk over de extra lening nog geen rente en aflossing betalen. De starterslening kun je meestal aanvragen bij je gemeente.

Nu nog de oude starterslening aanvragen?

Je kunt deze maand nog de huidige starterslening aanvragen, maar de tijd dringt. Het aanvragen en het afronden van een aanvraag kan namelijk wel drie maanden in beslag nemen. Het komt er dus op neer dat je in de maand september de starterslening moet aanvragen. Geen paniek als het niet meer gaat lukken. Met de regeling in 2017 kun je ook verder. Bij aanvragen vanaf 1 oktober wordt er al uitgegaan van de nieuwe leningen.

Een leuke woning of appartement gezien en wil je snel weten waar je aan toe bent? Neem nu contact op met Zorgeloos Wonen voor een oriënterend en kosteloos gesprek over de mogelijkheden als starter op de woningmarkt.

Meer weten?

In onze dienstverleningsdocument vindt
u belangrijke informatie over dit onderwerp